Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede
Lysbryter med styringsfunksjoner

Du kan velge brytere med ulike design og smarthusfunksjoner som reduserer strømforbruket

Strømsparing i hjemmet

Her er noen gode tips til hva du kan gjøre for å spare strøm hjemme. Enkelte tiltak krever litt investering, men det er også mulig å redusere strømregningen ved f.eks. å bytte til LED-belysning.

Hvordan kan jeg spare strøm i hverdagen?

Enkle grep som å skru av lys i rom du ikke oppholder deg i, senke temperaturen på badet om natten eller begrense lengden på dusjen kan ha mye å si for strømutgiftene. Ved bruk av skumring- eller bevegelsessensorer trenger du ikke å tenke på om lyset blir stående på unødvendig. LED-belysning er også en fin måte å spare strøm på. LED bruker betydelig mindre energi enn halogen og glødepærer, og blir nå gradvis innført som en standard i norske boliger. LED-pærer blir heller ikke spesialt varme og er derfor mye tryggere å bruke.

60% går til oppvarming

Visste du at i snitt hele 60% av strømutgiftene går til oppvarmingen av boligen din? Med enkle grep som å installere sensorer og termostater med mulighet for fjernstyring og tidsinnstillinger kan du redusere forbruket betraktelig uten at det går utover komforten hjemme. Du kan også vurdere andre varmekilder som feks. varmepumpe som over tid vil spare inn investeringskostnaden.

Produsere strøm selv

For å kutte strømutgiftene betraktelig er det også mulig å anlegge solcelletak. Dette er en smart løsning for hjem som ønsker å produsere deler av energiforbruket selv, og som vil bidra til et mer miljøvennlig samfunn. Når du anlegger solcelleanlegg kan du også søke om støtte fra Enova. Et ferdig installert solcelleanlegg koster mellom 40 og 130.000 kr, avhengig av størrelse og støtten øker med størrelsen på anlegget. 

En elektriker kan hjelpe deg med tips og råd for å spare både strøm og miljøet.